Ako želite da saznate kako je Beograd inspirisao jednog od stubova američke izdavačke kuće Touch & Go Records (The Black Heart Procession), poslušajte i pogledajte prvi singl alternativne rok grupe The Red Step, formirane 2015. godine u Beogradu.

Bend ima anglo-američki vokal i gitaru – Tobias Nathaniel (The Black Heart Procession), kao i čelo – Sarah Jane Seatherton, sa balkanskim bubnjem – Vladimir Markoski (NBG, KZU…), bas – Rudolf Cibulski (KZU) i klavijature – Boris Eftovski (KZU).

Zvuk benda je nastao kao spoj Tobijevih melodičnih i melanholičnih songova, sa suptilnim čelom londonske škole i energijom prekaljenih beogradskih rokera.

Koncerti i gostovanja

Bez obzira što bend ima ambicije da budući album sa 14 pesama plasira na američko tržište, publika u regionu je imala prilike da ih čuje uživo kao goste kod Nikole Vranjkovića u Gun klubu, na promociji novog albuma Presinga u KC Gradu, kao i na festivalima Fijuk u Beogradu i D-Festu na Dorjanskom jezeru u Makedoniji.

Snimanje albuma

Prva pesma Indifference Kills je snimljena u proleće 2016. kod Uroša Milkića u izuzetnom studiju Underground Sound Factory na Novom Beogradu, sa namerom da se ceo album snimi kod istog producenta u istom prostoru.

Video spot je osmislila i montirala Marijana Markoska, a snimali i renderovali Ivica Đorđević i Adam Ranđelović.