Project Description

HTML5 / CSS3 Web design

Kodiranje dizajna web sajta podrazumeva opisivanje HTML strukture web stranice, odnosno dizajniranje stranice tag kodom, sa određenim funkcijama i naslednim osobinama stilova. Od verzije HTML4, CSS (Cascading Style Sheets) postaje neodvojiva tehnologija za dizajniranje web sajtova. Većina vizuelnih elemenata na nekadašnjim sajtovima se prikazivala u obliku slika (jpg, gif, png), kao što su dugmići, meniji, pozadine… i umetanjem koda u samu HTML stranicu, ali sa CSS-om je to elegantno rešeno izmeštanjem “dizajnerskog koda” od programerskog i HTML-a u odvojene fajlove, gde se jednostavnim pisanjem koda opisuje određen HTML tag. Time se u velikoj meri štede resursi web sajta i servera, jer dobro optimizovan kod zauzima nekoliko desetina puta manje prostora, čime se web sajt brže učitava u browser i što je najvažnije, povećava Page Rank na Google-u i bolje pozicionira na pretraživačima.

U ovom slučaju, po želji klijenta radi samostalnog uređivanja sadržaja (Control Panel), web sajt je podignut na WordPress platformi, a dizajniran sa HTML5/CSS3 tag kodom na osnovu grafičkog rešenja.

Takođe, moćni CSS3 je obezbedio Prilagodljiv prikaz web sajta na različitim uređajima, takozvani Responsive web design,

Pored Web dizajna urađena je i precizna SEO optimizacija sadržaja sajta, u skladu sa preporukama Google servisa (Google Analytics i Webmasters tools).

Prevod na engleski i francuski jezik realizovan uz pomoć WPML plugin-a, veoma dobar alat. Hvala autorima.

Zadatak projekta (CSS3 kodiranje)

  • Izrada funkcionalnog i modernog web sajta
  • Kodiranje CSS-a u skladu sa grafičkim rešenjem
  • Prilagodljiv prikaz web sajta na različitim uređajima – Responsive design
  • Samostalna administracija i ažuriranje web sajta – Control panel
  • SEO optimizacija sadržaja web sajta
  • Prevod na engleski i francuski jezik
  • Izrada stranica za društvene mreže – Google+, Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn…

 

O klijentu

ART&POPCORN je filmska produkcijska kuća iz Srbije sa veoma uspešnim projektima poslednjih godina kao što su: Brat Dejan, Bićemo šampioni sveta, Enklava, Ničije dete, Cirkus Columbia i drugim filmovima sa renomiranim rediteljima i glumcima u Srbiji i svetu.