VIDEO – The Red Step – Indifference Kills

//, Video blog/VIDEO – The Red Step – Indifference Kills

Ako želite da saznate kako je Beograd inspirisao jednog od stubova američke izdavačke kuće Touch & Go Records (The Black Heart Procession), poslušajte i pogledajte prvi singl alternativne rok grupe The Red Step, formirane 2015. godine u Beogradu.

Bend ima anglo-američki vokal i gitaru – Tobias Nathaniel (The Black Heart Procession), kao i čelo – Sarah Jane Seatherton, sa balkanskim bubnjem – Vladimir Markoski (NBG, KZU…), bas – Rudolf Cibulski (KZU) i klavijature – Boris Eftovski (KZU).

Zvuk benda je nastao kao spoj Tobijevih melodičnih i melanholičnih songova, sa suptilnim čelom londonske škole i energijom prekaljenih beogradskih rokera.

Koncerti i gostovanja

Bez obzira što bend ima ambicije da budući album sa 14 pesama plasira na američko tržište, publika u regionu je imala prilike da ih čuje uživo kao goste kod Nikole Vranjkovića u Gun klubu, na promociji novog albuma Presinga u KC Gradu, kao i na festivalima Fijuk u Beogradu i D-Festu na Dorjanskom jezeru u Makedoniji.

Snimanje albuma

Prva pesma Indifference Kills je snimljena u proleće 2016. kod Uroša Milkića u izuzetnom studiju Underground Sound Factory na Novom Beogradu, sa namerom da se ceo album snimi kod istog producenta u istom prostoru.

Video spot je osmislila i montirala Marijana Markoska, a snimali i renderovali Ivica Đorđević i Adam Ranđelović.

By | 2016-11-26T11:22:49+02:00 20.11.2016|Svet kulture, Video blog|0 Comments

About the Author:

Boris Eftovski
Web dizajner i SEO stručnjak, autor projekta MikroSvet.Net, kao i više desetina web sajtova i aplikacija. Profesionalno se bavi internetom od 2000. godine, kada je sa grupom prijatelja entuzijasta podigao jedan od prvih gradskih web portala u zemlji - Ivanjica.net, a potom učestvovao u osnivanju i razvoju Internet kluba i Teledom saveza Jugoslavije. Svira klavijature u internacionalnoj rok grupi The Red Step, predhodno u beogradskoj Kazni za uši.

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.