Pošto je matični mleč odgovoran za razvoj i vitalnost matice, jedine plodne ženke u košnici, naučnici su posumnjali da bi mleč mogao da ima sličan uticaj i na ženski organizam. I zaista, to je potvrđeno otkrićem posebnih biostimulativnih supstanci u mleču. Biopterin i neopterin su supstance odgovorne za razvoj i funkcionalnost reproduktivnih organa, dok novootkriveni rojalaktin utiče na sazrevanje i pravilan rad jajnika.

Revita iskustva

Iskustva sa primenom Revite kod mladih devojaka pokazala su da mleč deluje na normalizaciju menstrualnog ciklusa, smanjenje bolova i otečenosti, a spektar njegovog delovanja obuhvata čitav reproduktivni period žene, kao i menopauzu. Matični mleč podstiče plodnost, obezbeđuje hormonsku ravnotežu neophodnu za začeće i normalnu trudnoću, dok svojim supstancama, sličnim estrogenu, smanjuje posledice menopauze, i tako učestvuje u prevenciji problema sa krvnim pritiskom, osteoporozom i arteriosklerozom.

Japanski naučnici su, takođe, otkrili da biostimulatori matičnog mleča pojačavaju mineralizaciju kostiju, podstiču proizvodnju kolagena tipa I, odgovornog za elastičnost kostiju i mladalački izgled kože, a njegovi proteini i hormoni uspostavljaju bolji odnos između parathormona i kalcitonina, čime se obezbeđuje zdravlje koštanog sistema.