Monodrama – Laura, molim te

///Monodrama – Laura, molim te

Monodrama glumca i reditelja Nikole RakočevićaLaura, Molim te“, premijerno je odigrana u Mikser House-u 1. marta, u 20h, a repriza ovog muzičkog spektakla, sutradan takodje od 20 sati.

Inspirisana „Kanconijerom“ Frančeska Petrarke monodrama „Laura, molim te“ sprovodi svojevrsni scenski eksperiment u savremenim laboratorijskim uslovima kako bi došla do saznanja i odgovora na pitanja:

Kako danas, posle sedamsto godina, izgleda lirski subjekt? Kakav je on? Kakva je Laura? I šta je sa ljubavlju danas?

Virtuelna realnost

Nikola Rakočević igra glavnu ulogu, lika koji u današnje vreme digitalnog otuđenja, ogromne samoće i usamljenosti, prolazi kroz lični (a svaki lični je beskrajni) pakao zaljubljenosti, razuma, strasti i sumnje – u svojoj sobi.

Pored glavnog lika, veoma važne uloge u scenskom eksperimentu igraju i:

Veliki video bim u ulozi najvažnije stvari u životu savremenog čoveka – ekrana / monitora, a u ulozi Laure – FB profil najpoznatije gradske pokvarenice, „Laure“.

Koncept, tekst, muzika: Laura 2000 (Milan Mrđa, Slobodan Boban Đuričić)
Režija: Autorski tim Laura 2000 (Nikola Rakočević, Milan Mrđa, Slobodan Boban Đuričić)
Animacija: Boris Eftovski
Scenografija: Valentina Popržan Božović

 

By | 2016-10-23T12:47:36+02:00 05.03.2016|Svet kulture|1 Comment

About the Author:

Boris Eftovski
Web dizajner i SEO stručnjak, autor projekta MikroSvet.Net, kao i više desetina web sajtova i aplikacija. Profesionalno se bavi internetom od 2000. godine, kada je sa grupom prijatelja entuzijasta podigao jedan od prvih gradskih web portala u zemlji - Ivanjica.net, a potom učestvovao u osnivanju i razvoju Internet kluba i Teledom saveza Jugoslavije. Svira klavijature u internacionalnoj rok grupi The Red Step, predhodno u beogradskoj Kazni za uši.

One Comment

  1. Avatar
    Nadica Jovanović 25.05.2016 at 10:45 - Reply

    Bila sam na reprizi premijere sa decom i oduševljena sam predstavom. Odlična ideja i poučna priča. Čestitke za Nikolu i ekipu!

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.